در این مطلب قصد داریم تا با تفاوت های دو نوع از فلئوروپلیمرهای رایج صحبت کنیم. PTFE و PFA که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند.
آشنایی با PTFE و PFA
PTFE:
پلی تترا فلئورو اتیلن یا همان تفلون یکی از فلئوروپلیمرها می باشد. این پلیمر کاربردهای متعددی در صنایع مختلف دارد.
PFA:
Perfluoroalkoxy alkanes یک نوع کوپلیمر ازهگزافلئوروپروپیلن و پرفلئورواترس می باشد. این ماده پس از کشف PTFE طی پروسه ای مشابه به وسیله دوپونت توسعه پیدا کرد.
PFA ویژگی های مشابه زیادی با تفلون دارد، اگر چه بزرگترین تفاوت میان این دو فلئوروپلیمر در پروسه ذوب آنها می باشد. PFA را می توان با روش های متداول قالبگیری تزریق و اکستروژن تولید نمود.
کاربردها
PTFE به عنوان روکش غیر چسبنده ای برای ظروف و بسیاری از وسایل مدرن امروزی مورد استفاده قرار می گیرد.کاربرد دیگر PTFE به عنوان روان کننده است. با استفاده از این روش، PTFE به کاهش اصطکاک کمک می کند. از تفلون برای ساخت انواع قطعات آب بندی و مقاوم در برابر گازهای خورنده و مواد شیمیایی استفاده می شود.
PFA به دلیل مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، انعطاف پذیری و شفافیت معمولاً برای تجهیزات آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.
PTFE و PFA دارای خواص ضد آب نیز می باشند.
تفاوت PTFE و PFA
PFA از نظر انعطاف پذیری به ویژه در مورد لوله، از PTFE برتر است.
PTFE نسبت به PFA کمی تحمل گرمایی بالاتری دارد.
PFA در مقایسه با PTFE جذب رطوبت بالاتر و هوازدگی بیشتری دارد.
PTFE و PFA ثابت دی الکتریک یکسان و فاکتور اتلاف تقریبا مشابهی دارند اما مقاومت دی الکتریک PFA حدود سه الی چهار برابر PTFE می باشد.